3Somm

Château Greysac Le Blanc

Föregående Nästa
foodfolder-le-blanc-greysae.jpg
Stram vit Bordeaux med pigg syra som gillar maträtter med fetma. De gröna inslagen från Sauvignon blanc är något nedtonade på grund av ekfats hantering vilket ger en fylligare stil. Prova Le Blanc med färsk potatis och salsa verde en ypperlig kombo.

Beskrivning:

HÄR BESTÄLLER DU VINET


Land: Frankrike, Bordeaux, Medoc


Årgång: 2016


Druvor: 80% Sauvignon Blanc, 20% Sauvignon Gris


PASSAR TILL


Vinet gifte sig utmärkt med löktarvs salsa verde och kokt nypotatis. En kombination med en viss jordig känsla från potatisen som passade väl med de örtiga inslagen och fetman i salsan, testa även Pizza med potatis & pesto. Servera även till fisk & skaldjur eller rätter med ljust kött. 


TILLVERKNING


Vinet har kallmarcererats före jäsningen och lagrats med jästfällningen på ekfat under 6 månader. Detta ger ett aromatiskt vin med en fetare textur. Druvans gröna inslag har dämpats och en fetare munkänsla har erhållits. Fortfarande ett bra driv i syran vilket gör att vinet lämpar sig till fetare tillbehör. Ekfatshanteringen gör att viss stekyta passar väl i en kombination. Vinet har fått 88 poäng av Robert Parker.


LYSSNA PÅ PODDEN OM OGRÄS & PRIMÖRER