Beskrivning:
Land: Frankrike, Bordeaux, Medoc
Årgång: 2016
Druvor: 80% Sauvignon Blanc, 20% Sauvignon Gris
PASSAR TILL
Vinet gifte sig utmärkt med löktarvs salsa verde och kokt nypotatis. En kombination med en viss jordig känsla från potatisen som passade väl med de örtiga inslagen och fetman i salsan, testa även Pizza med potatis & pesto. Servera även till fisk & skaldjur eller rätter med ljust kött.
TILLVERKNING
Vinet har kallmarcererats före jäsningen och lagrats med jästfällningen på ekfat under 6 månader. Detta ger ett aromatiskt vin med en fetare textur. Druvans gröna inslag har dämpats och en fetare munkänsla har erhållits. Fortfarande ett bra driv i syran vilket gör att vinet lämpar sig till fetare tillbehör. Ekfatshanteringen gör att viss stekyta passar väl i en kombination. Vinet har fått 88 poäng av Robert Parker.
LYSSNA PÅ PODDEN OM OGRÄS & PRIMÖRER