3Somm

Château de Saint Cosme Côtes-du-Rhône

Föregående Nästa
foodfolder-saint-cosme-cote-du-rhone.jpg
Côte-du-Rhône från toppproducenten Château de Saint Cosme, fullproppad med karaktär och en känsla av ursprung. Denna syrah med tydlig inslag av björnbär och hallon som kombineras med en rostad kryddighet i vinets avslutning. Kvalitén på producenten och frukten som används gör att vinet har snäppet mer karaktär och struktur än en typisk Côte-du-Rhône. Passar sig väl till lätt kryddiga och örtiga marinader, prova en gärna med en kyckling med grillyta och en grön sås. Ett av guldkornen bland årets sommarviner!

Beskrivning:

HITTA Côte du Rhône vinet HÄR


Land: Frankrike, RhôneCôtes du Rhône


Årgång: 2016


Druva: Syrah


PASSAR TILL


Detta är som nämndes tidigare en mer strukturerad och kraftigare stil av Côte-du-Rhône, det gör att vi inte bör ösa på med för kryddiga marinader eller såser. Om vi inte har ett inslag av fett som kan balansera tanninerna i vinet och val krydda. Väl istället örtiga marinader i stil med en enkel marinad för den som är sugen på kyckling finns ett magisk recept på Grillad kyckling värt att prova. 


TILLVERKNING


Château de Saint Cosme är en producent som tror på att vinet inte bör utsättas för onödiga ting, resultatet är ett vin som inte har filtrerats eller klarats. Yngre vinstockar används och man strävar efter att behålla syra för balansera mot den kraftiga och kryddiga stilen som högkvalitativ syrah ger. Vinet kan drickas nu men har också en potential för lagring, som nödvändigtvis inte en mer klassisk Côte-du-Rhône har. 


LYSSNA PÅ AVSNITTET OM GRILLAT Lyssna på podden via SpotifyAcast eller iTunes