3Somm

Château Bouscassé

Föregående Nästa
7989D36E-2A10-4BC6-A242-005FC36FD61B.jpeg
Vi slår ett slag för Madiran, ett relativt okänt distrikt i Frankrike. Château Bouscassé är ett intensivt och smakrikt vin för den som gillar tanniner och lite motstånd. Färgen är intensiv mörkt röd färg med smak av plommon, svartvinbär, kakao, lakrits och örter. Vinet har en bra balans mellan intensivitet och syra med lång eftersmak. Klassiskt kött och bea vin, tänk mycket och smakrikt. Ett riktigt prisvärt vin med lagringspotential.

Beskrivning:

Ursprung: Frankrike, Madiran


Druvor: Tannat 50%, Cabernet sauvignon 26%, Cabernet franc 24%


Årgång: 2012


Hitta vinet här!


Passar till


Tänk mycket och smakrikt! Älgfilé med gräddstuvadkålRådjurssadel, grillat kött, Biff Rydberg, eller varför inte den vegetariska varianten Biff a la bönström med fetaostslungade rödbetor eller Bönbiffar med soltorkade tomater och avokadokräm. Lagrade hårdostar är även ett trevligt alternativ.


 


Tillverkning


Madiran är ett relativt okänt distrikt i sydvästra Frankrike. Distriktets röda stjärna är den tanninrika druvan tannat som ger några av de mest lagringsdugliga rödvinerna. Druvan tannat kan ta 20 år att få ner strävheten, i detta fallet så har man blandat med två andra druvor för att göra den tillgänglig lite tidigare.


Ett mycket bra vin som man gärna kan ha några flaskor i vinkällaren och se vad mognad kan göra. Inga problem att lägga undan dem i upp till 15 år.

Tips

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.