3Somm

Casanova di Neri Brunello di Montalcino

Föregående Nästa
foodfolder-brunello.jpg
Med temat druvtypiskt från Italien så är detta vårt självklara val när det kommer till Brunello di Montalcino. Kraftfullt och tanninrikt med bra intensitet och stor elegans. Inslag av söta mörka körsbär, hallon, tobak, rostade kaffebönor, lakrits och rosmarin och pinjenötter. Det här är ett vin som behöver år av lagring för att visa sina bästa sidor.

Beskrivning:


Beställ Brunellon här!


Druvor 100 % Brunello di Montalcino (Sangiovese) 
Ursprung Italien, Toscana, Montalcino


Vingård Casanova di Neri 
Jordmån Stenblandad lera
Skörd Vinstockarna är mellan 45 och 8 år gamla, med ett skördeuttag på knappt ett kilo druvor per stock.


Egendomen omfattar nu 60 hektar uppdelade på fem olika huvudsakliga lägen: Pietradonice på den sydöstra delen av Montalcino, Le Cetine på den södra delen, Cerretalto på den östra delen, Fiesole mittemot staden Montalcino samt Podernuovo på 450 meter över havet.
Tillverkning Jäsningen av druvorna sker i rostfria tankar och macerationstiden uppgår till cirka 25 dagar. Detta är Casanova di Neris mest traditionella Brunellovin men det betraktas i området som ett relativt modernt vin stilmässigt. 


Lagring Efter avslutad jäsning får vinet mogna på fat (4000 till 10000 liter) av slavonsk ek i cirka 34-40 månader innan det buteljreas.


Passar till Servera gärna vid 18 C till traditionell italiensk mat såsom Bistecca alla fiorentina (T-bone stek)Ragu med pasta, Osso Bucco, rätter med tryffel eller en vällagrad parmesan. Vinet vinner på att få syre innan servering, låt det med fördel dekanteras 2 tim innan vinet ska provas.


Ladda ner vårt vinprovningsprotokoll med temat druvtypisk från Italien här!


Lär mer om vår vinprovning med tema Italien här!


Tips