3Somm

Brännland Iscider

Föregående Nästa
foodfolder-iscider.jpg
"Ett isvin skapat av svenska äpplen och Norrländsk kyla". Hallelujah! Äntligen har vi nu på marknaden en bra svensk produkt, en svensk iscider av allra högsta kvalité. Iscidern från Brännland i Västerbotten kombineras med fördel till olika typer av hårdostar, Comtés är en favorit men självklart är en Västerbottensost ett självskrivet alternativ.

Beskrivning:

Vad är nu detta?


Rent tekniskt sett ett fruktvin, gjort på svenska äpplen som sen fryst för att ta bort delar av vattnet och på så sätt koncentrera sockerhalten i drycken. Det gör att vi får hög syra från äpplena som på ett galet snyggt sätt balanserar sockret i cidern. Det finns en tydlig smak av äpple i cidern men också lätta toner av apelsin och honung, självklart passar det till alla typer av söta äppeldesserter. 


Land: Sverige, Västerbotten, Umeå
Årgång: 2015
Äpplen: Antonovka, säfstaholm, risäter, snövit, wealty, alexander, kvarnriset och rödluvan med flera.


HITTA & Beställ ISCIDERN HÄR


PASSAR TILl


Självklart så fungerar det till alla typer av sötare äppeldesserter eller bakverk, prova gärna en äppelkaka eller varför inte våga dig på höstens dessert, bourbonäpplen. Iscidern är också ett bra alternativ till ostbrickan, gärna till hårdost i form av Comté eller Västerbottensost.


Denna iscider kommer, om du inte prövat tidigare, att få dig på fall.