Beskrivning:
Vad är nu detta?
Rent tekniskt sett ett fruktvin, gjort på svenska äpplen som sen fryst för att ta bort delar av vattnet och på så sätt koncentrera sockerhalten i drycken. Det gör att vi får hög syra från äpplena som på ett galet snyggt sätt balanserar sockret i cidern. Det finns en tydlig smak av äpple i cidern men också lätta toner av apelsin och honung, självklart passar det till alla typer av söta äppeldesserter.
Land: Sverige, Västerbotten, Umeå
Årgång: 2015
Äpplen: Antonovka, säfstaholm, risäter, snövit, wealty, alexander, kvarnriset och rödluvan med flera.
PASSAR TILl
Självklart så fungerar det till alla typer av sötare äppeldesserter eller bakverk, prova gärna en äppelkaka eller varför inte våga dig på höstens dessert, bourbonäpplen. Iscidern är också ett bra alternativ till ostbrickan, gärna till hårdost i form av Comté eller Västerbottensost.
Denna iscider kommer, om du inte prövat tidigare, att få dig på fall.