Med temat druvtypiskt från Italien så är detta vårt självklara val när det kommer till Barbera. Kryddig och smakrikt med fruktiga doftinslag av mörka körsbär, choklad och plommon. Smakpaletten bjuder på de druvtypisk friska inslagen av mörka körsbär, plommon och chokladtoner från faten.
Beskrivning:
Ursprung Italien, Piemonte
Vingård Druvorna kommer från de två vingårdslägena Cannubi och Liste.
Jordmån Lerig och kalkrik märgel.
Skörd Druvorna kommer från de två vingårdslägena Cannubi och Liste, de skördas manuellt under de två sista veckorna i september.
Tillverkning Druvjosen har fått jäsa utan tillsater av odlad jäst i cirka 15 dagar vid en temperatur på 24-28°C följt av en mjuk, försiktig pressning.
Lagring Vinet har sedan lagrats på ekfat i 10 månader.
Vinmakare Andrea Farinetti
Passar till Smakrika rätter gärna med feta tillbehör. Prova tex Älgfile med gräddstuvadkål, smörstektsvamp och lingonsås
Ladda ner vårt vinprovningsprotokoll med temat druvtypisk från Italien här!