De välkända champagnehus Bollinger ger oss en klassisk champagne i den tyngre skolan, rostade toner möter gula äpplen tyngden möts av en uppfriskande syra. Bollinger special cuvee passar bra till stekt vit fisk, elegantare kötträtter gärna med rostade rotfrukter, skirat eller brynt smör får gärna ingå.
Beskrivning:
Land: Frankrike, Champagne
Årgång: N/V
Druvor: 60% Pinot Noir, 25% Chardonnay, 15% Pinot Menuier
Dosage: 7g
PASSAR TILL
Det är lätt att tro att champagne inte skulle fungera till varmrätten men prova gärna med Torsk med svartkål, eller varför inte till en något lättlagat som Ugnsrostad kyckling. Du kommer att bli förvånad över bra Bollinger Special Cuvée klarar av att stå upp mot kycklingen.
Tillverkning
Druvorna är till 85% från premier och grand cru vingårdar. En första jäsning sker delvis på ståltank och delvis i gamla ekfat. Minst 55% av vinet är från tidigare skördeår. En andra jäsning sker på flaska där vinet vilar på sin jästfällning i tre till fyra år.
Lyssna på poddavsnittet om mousserande vin här!