Torrare och slankare variant av Amarone med balanserade tanniner. Tonerna går åt de mörka körsbär, plommon, russin, mörk choklad och ceder. Vi provade Le Poiane till grillad blomkål med fläskkotlett och en enkel yoghurtsås en oväntad kombination som gifte sig väl till Amaronens fruktighet.
Beskrivning:
Land: Italien, Veneto
Årgång: 2013
Druvor: Corvina, molinara & rondinella
PASSAR TILL
Bolla amarone är ett mycket användbart vin och passar ypperligt till mörkare kötträtter chark och hårdostar. Vi provade Le Poiane till grillad blomkål med fläskkotlett och en enkel yoghurtsås en kombination som något oväntat gifte sig väl till Amaronens fruktighet.
TILLVERKNING
Druvorna handplockas och torkas i 3 månader. Genom torkningen koncentreras druvjuicen genom att ca 40 % av vätskan avdunstar. Vinet skalmacereras och en fermenteras under temperaturkontroll. Vinet lagras därefter på små ekfat under minst 2 år. Avslutningsvis lagras vinet på franska barriquer under 18 månader och sedan 4 månader på flaska.
Amaronen kommer i en gåvoförpackning.