
En all-time klassisk dansk akvavit kryddad med kummin, dill och citrus. En viss sötma balanserar eldigheten. Aalborg Taffel som tack vare sin kryddning går väl ihop med ägg & majonäs, skaldjur, lagrade ostar, inlagd sill och är dessutom ypperlig som cocktailingrediens då dillen och lakritstonerna ger din cocktail ytterligare dimensioner. Prova gärna att byta ut basspriten i en cocktail mot akvavit för en brödigare och mer fyllig karaktär.
Beskrivning:
Testa våra akvavitcocktails
Akvavitcocktail med clementin & timjan
Akvavitcocktail med rabarber & tonic
Akvavitcocktail med jordgubb & rabarber
En akvavit gör sig perfekt till alla våra skandinaviska högtidsbord och att inte underskatta smörgåstårta. Testa både akvaviten som den är eller i cocktail form tillsammans med skaldjur, lagrade ostar, inlagd sill. Akvavit skulle man kunna kalla Skandinaviens svar på pastis, gör en dry martini och byt hälften av spriten med akvavit.
Läs mer