3Somm

Aalborg Taffel

Föregående Nästa
foodfolder-Aalborg-taffel-aquavit.jpg
En all-time klassisk dansk akvavit kryddad med kummin, dill och citrus. En viss sötma balanserar eldigheten. Aalborg Taffel som tack vare sin kryddning går väl ihop med ägg & majonäs, skaldjur, lagrade ostar, inlagd sill och är dessutom ypperlig som cocktailingrediens då dillen och lakritstonerna ger din cocktail ytterligare dimensioner. Prova gärna att byta ut basspriten i en cocktail mot akvavit för en brödigare och mer fyllig karaktär.

Beskrivning:

Hitta akvaviten här


 


Testa våra akvavitcocktails


Akvavitcocktail med clementin & timjan


Akvavit grapefrukt cocktail


Akvavitcocktail med rabarber & tonic


Akvavitcocktail med jordgubb & rabarber


 


En akvavit gör sig perfekt till alla våra skandinaviska högtidsbord och att inte underskatta smörgåstårta. Testa både akvaviten som den är eller i cocktail form tillsammans med skaldjur, lagrade ostar, inlagd sill. Akvavit skulle man kunna kalla Skandinaviens svar på pastis, gör en dry martini och byt hälften av spriten med akvavit.


Läs mer 

Tips

Lyssna på podden via Spotify, Acast eller iTunes.