The Winery Hotel

Krabb- och citrussallad med apelsin, ingefära och gurka

Föregående Nästa
foodfolder-taco-skaldjurssallad.jpg
Ett gott och fräscht inslag på julbordet. Receptet är skapat av The Winery Hotel och är en av de rätter som serveras på deras Vinbord. Den här rätten har tagits fram till vinet Sybille Kuntz Riesling Orange.

Ingredienser

  • 250 g kungskrabba
  • 150 g alg sallad (Finns färdig att köpa hos fiskhandlaren eller i väl sorterade affärer)
  • 1 st apelsin
  • 1 st avokado
  • 1 st gurka
  • 1 knippe vårlök
  • 1 kruka(or) färsk koriander
  • Sås:
  • 50 g tapioka (stärkelse finns i asiatiska butiker)
  • 5 g gurkmeja
  • 2 st citron
  • Dressing:
  • 1 st röd chili
  • 50 g ingefära
  • 3 msk apelsin juice
  • 60 g strösocker

Gör så här:

Klipp upp kungskrabban och plocka ur köttet.


Filea apelsinen och tärna gurkan.

Mosa avokadon och smaka av den med salt och citronjuice, strimla vårlöken.



Dressing


Karamellisera sockret gyllenbrunt, tillsätt apelsinjuice, chili, ingefära och vitvinsvinäger. Koka ned till en sirapskonsistens, sila av.



Citron tapioka


Koka upp rikligt med vatten och gurkmeja, häll i tapioka kulor. Koka tills kulorna blir transparenta. Sila av och spola kulorna i kallt vatten. Häll på citronjuice.



Servering


Fyll ett cocktailglas med algsallad i botten.

Blanda kungskrabbans kött med gurktärningar, apelsinfiler och sticklök.

Häll över dressingen. 

Klicka på avokadokrämen och toppa med citrontapioka.

Garnera med färsk koriander.


Servera med



Tips

Vinbordet på The Winery Hotel är deras svar på ett julbord men med vinet som ledstjärna. Det serveras fram till den 22 december 2017. Läs mer här!