supermama

Ragu Bolognese

Föregående Nästa
image.jpeg (56)
image.jpeg (58)
Första riktiga middagen i nya köket blir en klassisk spaghetti bolognese som hela min familj tycker om! Den går att variera stort och idag utesluter jag pancetta som annars brukar vara en given råvara. Som vanligt lagar jag stort - 4 härliga boxar i frysen till trötta dagar. Receptet är beräknat för vuxna portioner!

Ingredienser

  • 2 msk Olivolja
  • 6 st Färska vitlöks klyftor
  • 3 st Morot
  • 3 st Selleri
  • 500 g Lammfärs
  • 1 kg Nötfärs
  • 0,5 st Röd chili
  • 20 st Körsbärstomater
  • 1 burk(ar) Krossade tomater
  • 1 flaska(or) Passerade tomater 690g
  • 2 dl Rött vin
  • 4 dl Vatten
  • 1 tsk Muskotnöt
  • 2 st Köttbuljong (tärning)
  • Peppar
  • Salt

Gör så här:

Hacka lök. Skala och pressa vitlök. 


Skala morötter, skölj sellerin och chilin och hacka i småbitar. 


Stek allt på medelvärme några minuter. 


Tillsätt all färs och genomstek på hög temperatur. 


Tillsätt vin, alla tomater, vatten, buljong och kryddor. 


Låt koka upp och därefter puttra på svag värme med locket på glänt, minst 30 min och gärna upp emot 90min om du har tid. 


Servera med färsk pasta och parmesan. 


 

Tips

* Vill du undvika snabba kolhydrater så strimla färsk vitkål tunt och koka 2 minuter istället för vanlig pasta, det smakar super!!!