supermama

Piroger med ragu bolognese

Föregående Nästa
Ett snabblagat snacks, mellanmål eller tillbehör till buffén. Inte så nyttigt...men oj så saftigt och smakrikt med en härligt frasig yta!!! Du nöjer dig inte med bara en...jag åt 3 på en gång! :)

Ingredienser

  • 1 paket Smördeg (fryst)
  • 4 dl Ragu bolognese
  • 1 msk Sambal oelek
  • Svartpeppar
  • Topping:
  • 1 st Ägg
  • Tillbehör:
  • 1,5 Riven ost

Gör så här:

Tag fram ett paket smördeg (10 plattor) från frysen och separera plattorna så att de får tina ca 5-10 minuter.


Under tiden tar du fram din ragu och mixar den till en slät massa med en stavmixer. Ska barn äta dessa så lägg en del åt sidan och uteslut extra kryddning! I resterande mängs tillsätter du sambal oelek och svartpeppar och blandar ordentligt.  


Kavla ut plattan så att du kan få ut 2 kvadrater av varje, dela den på mitten.


Klicka på lagom mängd ragu och om du önskar ev lite riven ost.


Vik över kanten, rulla in lite lätt och avsluta med att nagga till kanten med en gaffel. Pensla med ägg och strö lite chiliflingor på de piroger som har extra sambal oelek.


Grädda i 225 grader varmluft i ca 12 minuter.


Njut helst direkt när pirogerna är varma och krispiga!


 


 




Här hittar du recept på min ragu bolognese: