supermama

Heta harico vert med shiitake svamp

Föregående Nästa
image.jpeg (89)
Jag älskar kryddor och även stark mat, denna enkla rätt är en favorit. Då jag förätit mig lite på de "vanliga" svampsorterna så har jag hittat shiitake svampen som jag tycker mycket om. Denna rätt bör ätas direkt, njut av hettan och alla goda kryddor!! Ett kallt glas vitt passar väldigt bra till.

Ingredienser

  • 150 g Harico vert
  • 150 g Shiitake svamp
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 0,5 st Rödlök
  • 2 dl Färsk vitkål
  • 100 g Färsk spenat
  • 0,5 dl Cashew nötter (naturella)
  • 1 tsk Five spice krydda
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 2 msk Tamari soya
  • Nymalen svartpeppar

Gör så här:

Skölj och skär av kanterna på harico vertsen. 


Strimla shiitake svampen i ca 1cm tjocka skivor.


Börja steka i olivolja på  medeltemperatur.


Skala och skiva rödlök tunt (spara lite till serveringen) tillsätt detta och pressa även i vitlök.


Tillsätt five spice, peppar, sambal oelek och cashew nötter. 


Låt steka en stund och tillsätt strimlad vitkål och (sköljd) färsk spenat, spara lite spenat till serveringen.


På slutet häller du på soya, det ska smaka salt så snåla inte. 


 


Servera gärna på en liten bädd av färsk spenat och toppa med lite rödlök. 

Tips

* Tamari soya är glutenfritt!