Short, Brown & Cooking

Stekt ris med tryffelcréme

Föregående Nästa
stekt-ris.JPG
Har du ris över är detta perfekt som matlåda! Klar på 15 min.

Ingredienser

  • 3 dl Jasminris, färdigkokt
  • 3 st Ägg
  • 100 g Champinjoner, färska
  • 1 st Morrot
  • 1 dl Ärtor
  • 1 st Chilifrukt, röd
  • 30 g Ärtskott
  • 1 paket Rökt sidfläsk eller bacon
  • 1 msk Japans soja
  • 2 st Salladslök
  • Matolja att steka i
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • Tillbehör:
  • 1 näve(ar) Koriander, färsk
  • 1 dl Parmesan, riven
  • Olivolja
  • Sås:
  • 1 msk Majonäs
  • 3 msk Smetana eller créme fraiche
  • 1 tsk Tryffelolja
  • 0,5 klyfta(or) Vitlök
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn

Gör så här:

Jag hade lite ris över sedan min "Marinerade kycklingklubbor med tryffelcréme" och eftersom januari är en dålig månad för plånboken är matlåda en självklarhet! 


1. Strimla sidfläsket, skiva svampen, hacka ner chilin, skär salladslöken i slantar och moroten i tunna stavar.


2. Fräs allt i matolja i en stekpanna med höga kanter.


3. Häll i ärtor och riset i pannan, rör om så allt blandar och stek i några minuter så riset får lite krispig yta.


4. Knäck äggen i pannan och rör om tills du får en krämig konsistens.


5. Rör i ärtskotten


6. Pressa vitlöken och blanda ingredienserna till Tryffelcrémen.


7. Servera riset med klickar av tryffelcréme, riven parmesan, färsk koriander och ringla lite olivolja över.