Short, Brown & Cooking

Het & krämig Butternutsoppa

Föregående Nästa
soppa.JPG (2)
Prova denna heta och krämiga butternutpumpa-soppa. Ett perfekt komplement till vintern som kommit!

Ingredienser

  • 500 g Butternut pumpa,
  • 4 st Schalottenlök
  • 2 klyfta(or) Vitlök
  • 1 st Chilifrukt, röd
  • 2 msk Ingefära, riven
  • 6 dl Grönsaksbuljong
  • 1 dl Vitt vin
  • 3 dl Grädde
  • 1 msk Muscovadosocker, mörkt
  • 1 msk Sherryvinäger
  • 2 msk Olivolja
  • 1 msk Smör
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn

Gör så här:

Skala, kärna ur och skär pumpan i ca 2 cm stora kuber.


Hacka schalottenlök och röd chili. Riv vitlöken och ingefäran. Fräs allt i olivolja i ca 30 sekunder. 


Häll i pumpan. Rör om så smakerna blandas. 


Strö över muscavadosockret, så det smälter ner och blandas med ingredienserna.


Häll i vinet, rör runt och häll sedan i buljongen och 2 dl av grädden. Rör om och låt koka några minuter.


Häll i Sherryvinäger och låt koka ytterligare tills pumpan mjuknat.


Mixa soppan slät med en mixerstav. Skulle soppan bli för tjock kan du späda den med lite mer buljong eller lite vatten. Ta lite i taget så den inte blir för tunn.


Smaka av med salt och peppar. Montera den med resterande grädde och smör.


Servera gärna med en klick crème fraîche eller smetana och ett gott bröd.