Short, Brown & Cooking

Fake american pancakes

Föregående Nästa
fake-american-pancakes-2.jpg (1)
Eller lite finare fattig riddare. Busenkelt, snabbt och gott! Jag använde mig av spelt vetemjöl från Prästgården i Kårstaby (www.bondendirekt.se), som gav en fantastiskt god smak med svagt nötig karraktär. Men det går såklart lika bra med vanligt vetemjöl också. Det tar 7 min och 32 sek så är frukosten klar!

Ingredienser

  • 8 st Vetebrödsskivor
  • 1 st Ägg
  • 3 dl Mjölk
  • 1 dl Spelt vetemjöl (kan ersättas med vanligt)
  • 0,5 tsk Vanlijsocker
  • 2 krm Bakpulver
  • 1 krm Kardemumma, mald
  • Tillbehör:
  • Färska bär
  • 2 msk Strösocker
  • 1 tsk Kanel
  • Florsocker
  • Lönnsirap

Gör så här:

Den här rätten är sjukt enkel och sjukt snabb att tillaga och ska ätas direkt från pannan.


1) Ta en stansform, glas, mugg eller annan tillräckligt stor rund form och stansa ut runda bitar ur formfranskan.


2) Vispa ihop de torra ingredienserna först, sedan ägget och hälften av mjölken. Blanda ihop till en jämn smet och häll i resterande halva av mjölken. Vispa.


3) Vänd i brödet, använd gärna en hålslev så de kan rinna av lite innan de åker i pannan.


4) I med smör i en panna, på hög medelvärme (7/9) och lägg i brödet. Stek dem smaskigt gyllenbruna.


5) Blanda socker och kanel och vänd dem i socker-och kanelblandningen.


Servera gärna staplade med färska bär, lönnsirap och ett nätt täcke florsocker. Miriam älskade det och utbrast, "Pappa är bäst!". Billie, den lilla förrädaren, ville ha Finn Crisp istället...