Saras Studentmat

Tjenixen

Föregående Nästa
2.jpg

Tjenixen vänner och välkomna till Saras studentmat


Namn: Sara Wångmar
Ålder: 23

Bor: Lund

Från: Uppsala

Gör: Läser till landskapsarkitekt

Tidigare jobb: Diverse kafeer och restauranger t ex IKEA, Annas kafé och kafé Lyckan. Gått kurser i livsmedel, bageri och pralinmakeri samt drivit eget företag med tillverkning och försäljning av choklad.

Kontakt: wangmaar@hotmail.comVad ska bloggen handla om?

Pluggkrubb är inte en blogg med bara vegetarisk, glutenfri eller ekologisk mat – det är en blogg med BARAJÄVLIGTGODMAT. Här vill jag visa att billigt är gott och att enkelt kan vara lyxigt. Och att det går att göra pannkaka på ALLT. PINKYWINKYPROMISE. 


Vad är så speciellt med studentmat?

Som student behöver man ofta anpassa maten efter livet och inte livet efter maten. Det betyder ofta man väljer mat efter en begränsad budget såväl som tid. Dessa faktorer behöver dock ALDRIG kompromissas med god mat. Att äta billigt men samtidigt gott handlar såväl om matlagning och hantering av råvarorna som inhandling av dem. Det gäller att vara smart och framförallt KREATIV.  Och hörni, låt oss en gång för alla skippa alla tramsiga dieter. OK. 


Vilken är din favoriträtt?

Gills choklad? Annars Pasta. Med pasta i skafferiet kan man med blott en näve övriga ingredienser skapa en hur god rätt som helst.


Vilka ingredienser finns alltid hemma hos dig?

Riktigt smör, god ost, god olja och nötter. FINITO. 

Vad är ditt bästa mathållningstips?

KÄKA REGNBÅGEN. 


Om du var tvungen att välja – förrätt eller efterrätt?

Efterrätt. Helst före varmrätten ifall att jag av någon anledning inte skulle hinna igenom hela måltiden. Tänk om en asteroid skulle slå ner och jag inte hunnit äta min tiramisu? HELVETE. 


Vilket är ditt bästa matland?

Italien. Finns inga som slår dem när det kommer till att skapa lika god som enkel mat. Min kära mor brukar säga att jag har olivolja rinnandes i ådrorna och ett hjärta av tryffel. 


PUSSGURKA