Saras Studentmat

Saffranspralin med vit choklad

Föregående Nästa
IMG_6894.JPG
Julens smaker i söt, krämig och alldeles underbar förpackning. En lussebulle i lyxformat helt enkelt. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 0.75 dl Grädde
  • 0.25 g Saffran
  • 400 g Vit choklad
  • 25 g Smör
  • 1 nypa(or) Havssalt
  • 1 förpackning(ar) Garnityr
  • 0,5 tsk Konjak

Gör så här:

Hacka chokladen. Koka upp grädde och saffran. Tillsätt salt och konjak. Dra av kastrullen från värmen och tillsätt 200g av chokladen i den varma saffransgrädden. Tillsätt smör och rör försiktigt till smeten är slät. Låt stelna i kyl ca 3h. Forma smeten till kulor och lägg på en platt yta täckt med bakplåtspapper. Ställ in i kylen 30-60min. Smält resten av chokladen försiktigt i micro. Ta ut kulorna och doppa dem i chokladen. Garnera med t ex guldkulor. 


Läs även;


 

Tips

SNÅLIS

Konjaken ger chokladen ett litet djup men kan absolut uteslutas om så önskas