Rostad mandel & ruccola

Rostade kastanjer

Föregående Nästa
rostade kastanjer2.jpg
Rostade kastanjer hör hösten till. Vi har ett eget träd med ätbara kastanjer, men det blir inte så många av dem. Så det är tradition att verkligen njuta av de som finns. Så här brukar vi tillaga dem, som lite tilltugg före maten.

Ingredienser

  • 20 st ätbara kastanjer
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl grovt salt
  • 1 msk smör i små kuber

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj kastanjerna och torka sedan av dem med papper. Häll olja i en plastpåse tillsammans med flingsalt. Stoppa i kastanjerna i påsen och se till att oljan och saltet fördelar sig på kastanjerna. 


Häll grovt salt i en liten form. Skär ett kryss i varje kastanj. Lägg ut kastanjerna och sätt in dem i ugnen. Grädda 20-30 minuter.


Skär smör i små kuber. Ta ut kastanjerna och fördela smöret på kastanjerna. Servera som tilltugg före maten eller som snacks.