Rostad mandel & ruccola

Bord 13 - varmt, välkomnande och välsmakande!

Föregående Nästa
foodfolder-rostadmandelochruccola-Bord13 hare.jpg

Bord 13 i Malmö är en varm och välkomnande restaurang som bjuder på spännande smakkombinationer och små surpriser. Igår kväll blev vi ompysslade på detta fantastiska ställe, när vi firade vår 10-åriga bröllopsdag.

Vi valde mellanmenyn, med fyra olika rätter. I praktiken fick vi många fler rätter än så och smakupplevelserna avlöste varandra. Till en början bjöds vi på tre olika snacks. Först ut var ostflarn med kycklinglevermousse smaksatt med choklad och toppad med harsyra. Efter denna smårätt var förväntningarna på topp. Friterat torskskinn med blomkålsmajonnäs var en annan liten munsbit.


I väntan på kommande mat fick vi ett mustigt bröd, byggt på äpple och öl, knaprigt knäckebröd med rödbetor samt hemvispat smör. På fatet fanns också en len grön persiljeemulsion med baconströssel.


Den första rätten bestod av pilgrimsmussla på rödbeta med syltade fläderblommor och krispiga skivade kastanjer. Väldigt välsmakande!


Rätt nummer två var hare, en ingrediens som min man till en början var ytterst skeptisk till. Det visade sig att den var perfekt tillagad och otroligt god tillsammans med pepparrotsmarinerat päron, ett mos på syrat äpple och någon sorts fermenterad sirap på vitlök. Hade min man kunnat slicka tallriken, så hade han gjort det.Sedan var dags för lamm. Den serverades tillsammans med grönkålschips, sotad rotselleri, pumpapuré, bakad blodkräm och pricken över i:et - rökt märg. Det var så gott att vi inte kunde låta bli att skratta högt och lyckligt.Till sist bjöds vi på vaniljglass med rödbetor, dill, frusna körsbär och karamelliserad honungskrisp. Det var en riktigt fin rätt, men vi hade gärna velat ha något lite sötare som avslutning. Som om restaurangpersonalen kunde läsa våra tankar, dök ytterligare ett fat upp. Där fanns varsin lingontryffel och varsin kola. Den perfekta avslutningen på en perfekt bröllopsmiddag!


(Jag vill lägga in en reservation att vi kan ha misstolkat någon nyans. Vi satt med öronen och smaklökarna på helspänn, men hur var det nu, var det äpple i brödet?)