ReceptSkaparna

Zucchinifritters med myntayoghurt

Föregående Nästa
IMG_0101.jpg
Vi lagar alltid vegetariskt på måndagar! Det vegetariska köket börjar bli mer och mer populärt, vilket vi tycker är väldigt roligt. Den här veckan händer de två roliga saker i det vegetariska köket. SVT sänder i morgon det första helt vegetariska matprogrammet! Kl 20.30 i kanal 2 ser ni Vegorätt. På torsdag dyker det även upp flera nya vegetariska och veganska burgare på Max! Äntligen!

Ingredienser

  • 1 st zucchini
  • 1 st halloumi
  • 1 st gul lök
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 nypa(or) svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Sås:
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 knippe mynta
  • 1 nypa(or) salt
  • Tillbehör:
  • 2 dl bulgur
  • 1 st citron

Gör så här:

Hacka myntan och blanda tillsammans med yoghurt. Smaka av med salt och ställ yoghurten i kyl fram till servering.


Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.


Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet och lägg ner i ett durkslag över diskhon. Salta riktigt och låt zucchinin vattna av sig i 15 minuter. Skölj sedan noga av saltet och pressa bort så mycket vatten du kan.


Riv även halloumi och löken på den grova sidan och rivjärnet. Blanda med zucchini, ägg, ströbröd och svartpeppar.


Hetta upp en stekpanna med riktigt med olivolja. Forma smeten till 6-8 biffar och stek i pannan på medelhög värme i ca 2 minuter på varje sida.


Servera tillsammans med bulgur, myntayoghurt och några klyftor citron.


 


Zucchinifritters