ReceptSkaparna

Vegetarisk kålpudding

Föregående Nästa
Vegetarisk kålpudding.jpg
Kålpudding är en sån där rätt som kanske inte låter så god.. men ack så fel. Kålpudding är fantastiskt gott! Här lagas den med quornfärs och är helt vegetarisk!

Ingredienser

  • 0,5 st vitkålshuvud
  • 1 tsk smör till stekning
  • 2 msk ljus sirap
  • 300 g quornfärs
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • Tillbehör:
  • 1 dl rårörda lingon
  • 1 påse(ar) sallad

Gör så här:





Sä ugnen på 175°.


Strimla vitkålen nt, gärna med hjälp av en matberedare. He a upp en stor stekpanna
eller kastrull med smör. Fräs vitkålen glansig och llför sirapen. Bred ut lite mer än häl en av vitkålen i en ugnsfast form och lägg den andra häl en i en bunke eller på en tallrik så länge.


He a upp smör i samma stekpanna eller kastrull och fräs färsen. Tillför va en, soja, salt och peppar. Smaka av och ha eventuellt i lite mer soja och va en.


Bred sedan ut ovanpå vitkålsbädden och avsluta med resten av vitkålen ovanpå. Häll över grädde och låt grädda i ugnen i ca 40 minuter.


Servera kålpuddingen llsammans med rårörda lingon och sallad.