ReceptSkaparna

Ugnsbakad kålrot i vitt vin & senap

Föregående Nästa
Ugnsbakad kålrot.jpg
Den här rätten är fantastisk! Att kålrot kan vara så här gott, de visste knappt vi. Låt ugnen göra jobbet och servera en lyxig middag!

Ingredienser

  • 2 st kålrötter
  • 3 st schalottenlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 knippe hackad persilja
  • 1 nypa(or) salt och peppar
  • Tillbehör:
  • 3 dl ris

Gör så här:





Sätt ugnen på 200°.


Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.


Skiva kålrötterna i 1 cm tjocka skivor. Skala och hacka löken. Blanda samman lök, crème fraiche, vitt vin och senap och bre ut på botten av en ugnsfast form.


Lägg över kålrotsskivorna, strö över parmesan, lite hackad persilja, salta och peppra. Gratinera i ugnen i 25-30 minuter. Servera tillsammans med riset. 


Passar till