ReceptSkaparna

Spenatpizza med skockor och mozzarella

Föregående Nästa
IMG_8165.JPG
Måndagar ska firas med god mat tycker vi! Pizza är enkelt att göra och kan såklart varieras i hundra olika varianter. Här lagar vi degen själva med jäst men självfallet kan ni köpa färdiggjord pizzadeg. Ska ni köpa färdig pizzadeg tycker vi helt klart att Pop! Bakery Pizzakit är den godaste! Vi toppar den med spenat och skockor, supergott!

Ingredienser

  • Deg:
  • 25 g jäst
  • 1,5 dl vatten
  • 1 tsk flytande honung
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 3,5 dl vetemjöl special
  • Topping 1:
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 150 g bladspenat
  • Topping:
  • 3 msk tomatpurè
  • 0,5 st rödlök
  • 4 st champinjoner
  • 1 st mozzarellaboll
  • 1 burk(ar) kronärtskockor
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar

Gör så här:

Blanda ut jästen med fingervarmt vatten i en bunke. Tillsätt honung, salt och olivolja. Blanda ner mjöl till en jämn smet. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. 


Sätt ugnen på 200°. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs hackad vitlök och spenat mjuk.


Kavla ut degen på en plåt och bred över tomatpuré över hela bottnen.


Skiva champinjoner och rödlök. Dra isär mozzarellan. Fördela spenatröra, champinjoner, rödlök, mozzarella och kronärtskockor över pizzan, strö över salt och peppar. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills pizzan har fått fin färg.

Tips

Har ni andra goda ingredienser hemma är det bara slänga på dem på pizzan!