ReceptSkaparna

Portabelloburgare med halloumi och dilldressing

Föregående Nästa
Halloumiburgare-med-dilldressing.jpg
Av alla vegoburgare är det här favoriten! Själva ”biffen” i alla fall, resten av burgaren och dressingen kan varieras precis efter vad man är sugen på. Portabello, halloumi, parmesan och dill är dock en väldigt bra kombo.

Ingredienser

  • 4 stora portabellosvampar
  • 1 halloumi
  • 1 dl parmesan, riven
  • 4 hamburgerbröd
  • sallad
  • gul lök, skivad
  • mycket dill
  • 0,5 klyfta(or) vitlök
  • salt
  • Dressing:
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.


Dela ner halloumin i kuber och tag bort foten från svamparna.


Fyll svamparna med halloumin och strö över parmesan. Lägg de fyllda svamparna på en plåt och tillaga i ugnen tills osten fått fin färg, ca 15 minuter.


Blanda under tiden ihop dressingen.


Stek gärna bröden i en stekpanna med lite olja så de får en fin krispig yta. Då blir det godast. Montera allt och njut!



Gott till;

Tips

Testa även våra enkla tryffelslidersälgburgarelaxburgareeller fiskburgare!