ReceptSkaparna

Minipajer med ost & sparris

Föregående Nästa
IMG_9936.jpg (1)
Pajer är välbekant på buffébordet men de här serveras i miniformat. Lätt att ta och göra de roligare!

Ingredienser

  • 1 knippe sparris
  • 200 g smakrik ost, riven
  • 4 st ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • Deg:
  • 7 dl vetemjöl
  • 300 g smör
  • 7 msk kallt vatten

Gör så här:

Skär smöret i bitar och nyp samman med mjölet. Tillsätt vatten och blanda ihop till en jämn deg.


Tryck ut degen i små formar, nagga botten och låt stå i kyl i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.


Förgrädda pajskalet i 5 minuter. Koka under tiden sparrisen så den mjuknar lite.


Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Rör ner den rivna osten och fördela äggstanningen i pajformarna.


Dela sparrisen i mindre delar och tryck ner 2-3 delar i varje paj. Grädda pajerna mitt i ugnen i 10-15 minuter eller tills de fått fin färg.