
Pajer är välbekant på buffébordet men de här serveras i miniformat. Lätt att ta och göra de roligare!
Ingredienser
- 1 knippe sparris
- 200 g smakrik ost, riven
- 4 st ägg
- 2 dl grädde
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- Deg:
- 7 dl vetemjöl
- 300 g smör
- 7 msk kallt vatten
Gör så här:
Skär smöret i bitar och nyp samman med mjölet. Tillsätt vatten och blanda ihop till en jämn deg.
Tryck ut degen i små formar, nagga botten och låt stå i kyl i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
Förgrädda pajskalet i 5 minuter. Koka under tiden sparrisen så den mjuknar lite.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Rör ner den rivna osten och fördela äggstanningen i pajformarna.
Dela sparrisen i mindre delar och tryck ner 2-3 delar i varje paj. Grädda pajerna mitt i ugnen i 10-15 minuter eller tills de fått fin färg.