ReceptSkaparna

Linsgryta med blomkål & cashewnötter

Föregående Nästa
curryblomkål.jpg
Det här är den bästa av alla bra linsgrytor. Toppad med salta cashewnötter blir den perfekt!

Ingredienser

  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk olja till stekning
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 2 tsk röd currypasta
  • 300 g blomkål
  • 2 dl röda linser
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk japansk soja
  • 4 dl kokosmjölk
  • 200 g bladspenat
  • 1 nypa(or) salt och svartpeppar
  • 4 själk(ar) ev. färsk persilja
  • 1,5 dl saltade cashewnötter
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • Tillbehör:
  • 4 dl ris

Gör så här:

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.


Hacka vitlök och lök fint. Hetta upp en gryta eller kastrull med olja. Fräs tomatpuré och tillför currypasta, lök och vitlök. Låt det fräsa i någon minut.


Skölj de röda linserna noga och tillför i grytan tillsammans med grovt hackad blomkål. Häll på vatten, japansk soja och kokosmjölk. Låt koka i ca 20 minuter. 


Rör i spenat precis innan servering och smaka av med salt och peppar.


Servera linsgrytan med cashewnötter, sesamfrön, ris och eventuellt färsk persilja. 



Gott till