ReceptSkaparna

Honungskycklingspett med jordgubbssallad och basilika & citronsås

Föregående Nästa
DSC00247.jpg
DSC00231.jpg
DSC00230.jpg
DSC00245.jpg
I samarbete med Lohmanders nya serie Rotisserie smakade vi fram riktigt goda kycklingspett till deras sås Basilika & citron. Kycklingspetten är marinerade i honung och vitlök och serveras med en jordgubbssallad. Riktigt bra kombo!

Ingredienser

  • 700 g kycklingfilé
  • 2 citroner, i klyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk soja
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 0,5 st kruka timjan, hackad
  • salt och svartpeppar
  • Grönsaker:
  • 500 g jordgubbar
  • 250 g tomater
  • 0,5 st gurka
  • 65 g sallad
  • 1 st färsk lök
  • 150 g fetaost
  • balsamvinäger och olivolja
  • Sås:
  • 1 burk(ar) Lohmanders Rotisserie Basilika & Citron

Gör så här:

Blanda olivolja, soja, honung, worcestershire, vitlök, timjan, salt och peppar till en marinad. Strimla kycklingen och lägg i dubbla plastpåsar tillsammans med marinaden. Knåda in marinaden och låt stå i kyl i minst en timme.


Trä kyckling och citroner på grillspett och lägg på grillen. Gör under tiden salladen.


Klyfta jordgubbar och tomater. Skär gurkan i tärningar och skiva den färska löken tunt. Lägg upp allt på ett fat tillsammans med salladen och smula över fetaost. Avsluta med balsamvinäger precis innan servering.


Servera kycklingspetten tillsammans med jordgubbssalladen och basilika & citronsåsen.


grillspett med kyckling


Rotisserie Basilika & Citron


Här kan du hämta en kupong om du också vill testa såserna från Lohmanders nya serie. De 250 första får en kupong!