ReceptSkaparna

Blinier med silverlök och kaviar

Föregående Nästa
IMG_0299.JPG
IMG_0300.JPG
Blinier är ryska plättar bakade på bovetemjöl. Plättarna görs traditionellt för att fira vinters slut! Men här lagar vi dem för att fira slutet på 2016 och en fantastisk början på 2017! Gott Nytt år!

Ingredienser

  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 12 g jäst
  • 1,2 dl vetemjöl
  • 1,2 dl bovetemjöl
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 st silverlök
  • 1 förpackning(ar) tångkaviar
  • 0,5 st citron
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 knippe krasse

Gör så här:

Skilj äggulorna och vitan åt. Vispa äggvitorna hårt och låt dem stå kallt.


Värm mjölken fingervarm och smula i jästen. Tillsätt äggulorna, vetemjöl, bovetemjöl, gräddfil och salt. Rör till en jämn smet. Låt smeten jäsa i 40 minuter. Blanda sedan varsamt ner äggvitorna.


Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut lite av smeten runt om i pannan med hjälp av en tesked.


Skiva silverlöken tunt och lägg ner i samma lag som kålrabbin, låt dra i 10 minuter.


Montera blinier genom att lägga ut tre stycken på varje förrättstallrik. Klicka ut kaviar, crème fraiche och lägg på lök och en liten citronbit. Klipp till sist över krasse.


Gott till;