Pralinsystrarna

Asiatiska revben med heta nudlar

Föregående Nästa
Smakrika revben griljerade i ugnen serveras med heta nudlar.

Ingredienser

  • 2 kg revben
  • Sås:
  • 2 dl japansk soja
  • 1 dl ananasjuice
  • 1 dl flytande honung
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl ketchup
  • 2 klyfta(or) vitlök, pressad
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • Tillbehör:
  • 400 g haricots verts
  • 1 st röd chili
  • 2 klyfta(or) vitlök, finhackad
  • 8 st små salladslökar
  • 400 g nudlar
  • 2 msk olja att woka i
  • salt
  • Dekorering:
  • 1 knippe färsk koriander
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme i 20 min eller tills såsen tjocknar.


Sätt ugnen på 175°C. Lägg revbenen i en eldfast form, ta en liten del av såsen och pensla. Ställ den andra delen sås åt sidan.


Griljera mitt i ugnen ca 35 min. Vänd efter halva tiden. Tjockleken på revbenen påverkar grilltiden, så håll dem under uppsikt.


Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.


Skiva vitlök i tunna skivor. Kärna ur och finhacka chilin. Hetta upp olja i en wokpanna, fräs chili och vitlök någon minut, tillsätt haricots verts och woka ytterligare någon minut. Smaka av med salt.


Koka upp såsen på nytt och blanda med de nykokta nudlarna. Fördela på tallrikar och toppa med haricots verts blandningen, skivad salladslök och färsk koriander.


Dela spjällen, toppa med sesamfrön och servera tillsammans med nudlarna.


Gott till