Podcast

Chokladmousse med smak av romerska bågar

Föregående Nästa
romerskabågar-mousse.jpg
I veckans vintips så rekommenderar vi romerska bågar i podden och här hittar du receptet på en enkel chokladmousse med smak av apelsin och romerska bågar som passar till PX Sherry. Perfekt vin & dessert kombination!

Ingredienser

  • 160 g mörk choklad
  • 1,5 tsk apelsin zest
  • 1 msk färskpressad apelsin
  • 2 msk agave syrup alt. mörk sirap
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 st ägg

Gör så här:

Hacka choklad och smält den försiktigt i mikro­vågsugn eller över vattenbad.


Vispa grädden och ställ åt sidan.


Rör ihop äggulorna i en skål.


Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. 


Rör först i lite av grädden och sedan resten.


Riv zesten (skalet av apelsinen) och pressa saften och addera i smeten efter smak. Tänk på att zesten ger smak efter tid.


Fördela moussen i glas alt. i spritspåse och ställ i kylskåpet minst en timme innan servering.


Hitta vinet här

Tips

Lyssna här