Pernilla Lundkvist

Karamellpannacotta med kanderat bacon

Föregående Nästa
panacotta
panacotta2
Otroligt god pannacotta där sötman möter sältan i en grym kombo :)

Ingredienser

  • Smet:
  • 5 st gelantinblad
  • 1,5 dl socker
  • 1 l grädde
  • 2 st vaniljstång(änger)
  • Topping:
  • 12 st bacon
  • 1,25 dl råsocker
  • 1 tsk kanel

Gör så här:

Lägg gelatin i blöt


Smält socker i kastrull tills det blir gyllenbrunt


Slå på grädde och tillsätt vaniljstänger


Koka upp


Tillsätt gelatin


Sila och häll i portionsskålar och låt svalna


Blanda råsocker och kanel i en skål


Doppa baconet i sockerblandningen


Lägg bakplåtspapper på plåt, lägg baconet på pappret med 1 cm mellanrum


Sätt in i ugn på 175 grader.


Grädda i 15 till 20 min. Håll koll att det inte bränns vid


Låt baconet kallna och skär det sedan i små bitar


Toppa pannacottan med baconbitarna och njut!