Nyheter

Urban Deli Sveavägen´s takbar

Föregående Nästa
foodfolder-urban-deli-takterass.jpg

På taket av "Klarna huset" på Sveavägen ligger en fortfarande rätt hemlig oas med härlig miljö och storslagen utsikt som gör denna takterrass till någonting utöver de extra.

När Stockholms uteserveringar öppnar för säsongen är den New York-inspirerade trenden med takbarer hetare än någonsin. Under sommaren är Stockholms uteserveringar populära samlingsplatser. På Sveavägen ligger en av dem – helt utom synhåll för förbipasserande.


Urban Deli Sveavägen rymmer bland annat restaurang, bar, matbutik, hotell, matstudio och cateringverksamhet under ett och samma tak.


I september förra året öppnade dessutom taket självt, när ägarna invigde en av Stockholms största takparker: – Idén om att använda takytan fanns redan i samband med att vi flyttade in i lokalen.


Resultatet blev en takpark med flera olika miljöer, med fokus på skandinavisk växtlighet. Här kan gästen njuta av något sjyst att äta eller dricka, och samtidigt blicka ut över Stockholm åt alla väderstreck, berättar Claes Karlsson, operativ chef på Urban Deli.


Urban Deli Sveavägen 44, Stockholm