Nyheter

San Pellegrino Young Chef Awards

Föregående Nästa
foodfolder-anton-husa.png
foodfolder-ina-Niiniketo.png

Är en tävling som syftar till att lyfta och synliggöra unga kockar som är 30 år eller yngre. Målet är att utveckla fine dining världen över. 243 länder har varit med och tävlat och i år har vi två svenskar i semifinal Ina Niiniketo (Mr French) & Anton Husa (Upper House).

I slutet av december 2017 kommer det att stå klart vilka 21 unga kocktalanger från samtliga regioner som har kvalificerat sig för den stora finalen i Milano.


Tävlings Rätterna i semifinalen Ina Niiniketo: “Poor Man’s Foie & Truffle”Anton Husa: “Leek Coated Cod”


Uttagningen


De kvalificerade tävlande delades in i 21 olika regioner, baserat på geografiskt läge. I varje region ingår 10 semifinalister, som kan vara fritt fördelande i aktuell region. I år består exempelvis region Skandinavien & Baltikum av 2 tävlande från Sverige, 2 tävlande från Finland, 2 tävlande från Norge, 2 tävlande från Danmark och 2 tävlande från Estland.


Bedömning


De tävlande bedöms enligt ”de fem gyllene reglerna” (the five golden rules):   1. INGREDIENSER: Förmåga att kunna välja råvaror som står för fräschör, kvalitet och unikhet för att skapa den perfekta smakkombinationen.

  2. FÄRDIGHET: Förmåga att arbeta med “raw materials” och skapa en rätt som har respekt för den ursprungliga råvaran.

  3. BEGÅVNING: Förmågan att skapa och upptäcka nya, utmanande och innovativa perspektiv i relation till kultur och cuisine med en personlig och modern touch samtidigt som man bibehåller perfekta smakkombinationer.

  4. UTSEENDE: Presentation.

  5. BUDSKAP: Förmåga att kommunicera ett tydligt budskap och vision.


 


Anton Husa har tagit fram ett recept för Foodfolder