Nyheter

Färga ägg naturligt

Föregående Nästa
ägg-Faint-Green-Yellow.jpg

Att färga äggen till påskfirande är både enkelt och dekorativt. I köket hittar du de flesta naturliga färgämnen så som kaffe, te, rödvin, blåbär, rödkål, gurkmeja, saffran, spenat, lök och rödbetor.

Koka en lag med vatten och den råvara du väljer att färga ägget med


De flesta råvaror kokas upp med en skvätt vinäger eller ättika, det får färgen att fästa bättre.


Råvaror som ger vackra kulörer är; kaffe, te, rödvin, lök, rödlök, blåbär gurkmeja, saffran, spenat och rödbetor.


Naturliga råvaror kan variera i färgens styrka från gång till gång.


 


Koka äggen


Koka äggen som vanligt för önskat resultat.


 


Färga äggen


Låt "lagen" svalna och lägg sedan ned de kokade äggen i "lagen" och ställ in den i kylen över natten, eller kortare tid. Beroende på hur lång tid du låter äggen stå i "lagen" ändra nyansen.


Låt fantasin flöda för kulörer! 



Rödbeta och gurkmeja



Spenat och kaffe



Rödkål


Tips! För att ge de färdiga äggen mer lyster, ta en bomullstuss eller pappershanddukar, doppa den i matolja och torka försiktigt äggen med.


Glad Påsk!


Bilder lånade från Pinterest.


Läs även;

https://www.systembolaget.se/delat?items=762801:1
https://www.instagram.com/foodfolder/