Nyheter

Årets Blossa smak är....

Föregående Nästa
foodfolder-blossa-2017-new-dehli.jpeg
foodfolder-blossa-2017.jpg

Varje år reser Blossa till en ny plats för att hämta inspiration till årets glögg. I år leder oss till koordinaterna 28°39’24.2’’N 77°13’18.5’’E och destinationen är en myllrande plats! Vad tror du smaken har inspirerats av?

Smakerna har såklart inspirerats av kryddmarknaden Khari Baoli i Old Delhi.


Här, bland all världens smaker och dofter, har vi hittat inspirationen till årets smaksättning: härligt solmogen mango, kryddig spiskummin och het chili.


På Old Delhis trånga gator samsas cykelrickshaws med dragkärror, mopeder och ett livligt folkvimmel. Mitt i den gamla staden ligger Khari Baoli, Asiens största kryddmarknad, där det handlats med kryddor i över fyra sekler.


– I Indien hittar vi många av de smaker och kryddor som redan finns i Blossas glögg, såsom kardemumma, ingefära och kryddnejlika. I Blossa 17 Old Delhi ger mangon en tropisk fruktton som både kompletteras och kontrasteras fint med de traditionella glöggkryddorna. Den kryddiga tonen i årets glögg förstärks ytterligare av spiskummin för att i slutet få en tydlig hetta från chilin. Detta är vår tolkning av Indien, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.Läs även;