Nyheter

Anton Husa är skandinavisk och baltisk regionsvinnare av S.Pellegrino Young Chef 2018

Föregående Nästa
foodfolder-anton-husa.png

Semifinalen avgjordes i Stockholm under dagen och Anton korades som regionsvinnare under galamiddagen på Fotografiska. Han representerar nu Sverige i finalen av S.Pellegrino Young Chef 2018, en tävling för unga kockar som går av stapeln i Milano i juni 2018.
Efter en heldag av tio av Skandinaviens och Baltikums mest talangfulla unga kockar är det klart att Anton Husa från Upper House Dining i Göteborg är regionsvinnare och finalist. Vi gratulerar även Ina Niiniketo (Mr French) som tog hem tredje plats i tävlingen.


- Det känns fantastiskt! Helt otroligt! Min strategi? Jag är estetiskt lagd och älskar att arbeta med färg och form även när det kommer till matlagning. Och i dag gjorde jag detta I kombination med mina favoritråvaror. Det var nervöst, men min styrka är också mitt lugn vilket höll mig fokuserad under hela tävlingsmomentet. Jag vill ständigt utvecklas och utmanas och att vara finalist i S. Pellegrino Awards är en otrolig ära, säger en glad Anton Husa från galamiddagen på Fotografiska.


Vinnar rätten


Med sin rätt ”torsk med purjolöksfjäll” bestående av karmeliserad selleri, fylld lök med rökt dillemulsion serverad med torsk med lökskum, torkad lav och vattenkrasse vann Anton idag över totalt tio semifinalister i region Skandinavien-Baltikum.


Juryn


Jury bestod av representanter från Skandinavien och Baltikums absoluta kockelit, däribland Tom Sjöstedt som svensk representant, Nikolaj Skadborg från Danmark, James Maxwell-Stewart från Norge, Henri Alen från Finland, Janis Zvirbulis från Lettland, Egidijus Lapinskas från Litauen och Andrus Laaniste från Estland bedömde under dagen varje semifinalists rätt baserat på tävlingens ”fem gyllene regler” vilka är: ingredienser, färdighet, innovation, utseende och budskap. Läs mer här...


Anton delar med sig av ett av sina recept;