Salted Caramel Choco Macarons

Föregående Nästa
IMG_7006.jpg
Provade för första gången att göra ganache med Dulce de Leche. Och det fungerade himla bra, blev en härlig fudge-aktig konsistens. Detta är en macarons för dig som är ett riktigt choklad- och kola-fan.

Ingredienser

  • 100 g mandelmjöl
  • 200 g florsocker
  • 110 g äggvita, som legat i rumstemperatur över natten
  • 4 msk socker
  • Fyllning:
  • 2 dl dulce de leche
  • 150 g mjölkchoklad
  • 1 nypa(or) havssalt
  • Topping:
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 näve(ar) frystorkade hallon

Gör så här:

Väg upp mandelmjöl och florsocker. Mixa några sekunder i en matberedare. I en annan bunke, vispa äggvita tills det börjar skumma. Tillsätt sockret efter hand, lite i taget. Vispa till en fast maräng. Sikta ner mandelmjölblandningen i marängen och vänd försiktigt runt smeten tills den är i ”rätt” konsistens, vilket är svårt att beskriva exakt, men mitt knep är att ta en del smet på slickepotten och låta det ringla ner i skålen, om det ringlar och inte faller i klumpar är den klar. 


Fyll en spritspåse med smeten och spritsa rundlar. Jag använder silikonbakmattor.


Låt macaronsen vila ca 30 minuter på plåt så de hinner torka lite på ytan (mindre risk att de spricker i ugn). Värm ugnen. Jag gräddar mina på varmluft 100 grader. Detta skiljer sig från ugn till ugn. Jag flyttade nyligen och fick justera då mitt sätt att grädda. Prova dig fram! Grädda ca 40 minuter.


Ta ut plåten ur ugnen och låt macaronsen kallna helt. Lossa sedan försiktigt och lägg upp och ner på en ny plåt med bakplåtspapper.


Smält 200 g choklad med 1 dl dulce de leche. Smaka av med havsalt. Rör slät och låt svalna.


Spritsa en klick chokladganache på hälften av macarons-halvorna, använd resterande som lock. Låt stelna. Doppa sedan ovansidan i smält mjölkchoklad, håll macaronen upp och ner och dekorera med frystorkade hallon.