Salted Caramel Cheesecake Dessert

Föregående Nästa
saltcaramel_foodfolder.jpg
Jag gillar desserter som är lager på lager där man får olika texturer och smaker i en tugga! Denna är en höstlig variant på cheesecake, jag använde Kockens nya "superkryddor". Den är egentligen tänkt för kaffe och te men funkade utmärkt att blanda med digestivekexen. Ger en pepparkakskänsla (det går att byta ut mot pepparkakskryddor eller kanel). Den sötsalta dulce de lechen vägs upp fint med det syrliga i cheesecake och hallon, med tuggmotstånd från kexsmulorna.

Ingredienser

  • Fyllning:
  • 300 g Philadelphia
  • 0,75 tsk vaniljpulver
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Tillbehör:
  • 10 st Digestive
  • 75 g smör
  • 1,5 tsk Kockens superkryddor
  • Topping:
  • 0,5 burk(ar) dulce de leche
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 ask(ar) färska hallon
  • Dekorering:
  • bladguld

Gör så här:

Mixa digestive-kex i matberedare. Smält smör och tillsätt till kaksmulorna tillsammans med kryddor. Mixa samman. Sprid ut på plåt och grädda på 175 grader över/undervärme i ca 8-10 minuter.


Vispa samman färskost, vaniljpulver och strösocker till en fluffig konsistens. Vispa grädde separat fast och vänd sedan försiktigt ihop med färskostblandningen. Skeda upp i portionsformar och kyl minst en timma. 


Vid servering, lägg ett lager kexsmulor över cheesecakefyllningen. Salta Dulce de Leche efter smak och spritsa sedan ovanpå kexlagret. Strössla tillsist över färska hallon och eventuellt bladguld. 


Servera och njut!