Mud Cookies - Hallongrotta style

Föregående Nästa
hallongrottamudcookies_foodfolder2.jpg
hallongrottamudcookie_foodfolder3.jpg
hallongrottamudcookie_foodfolder4.jpg
Mud Cookie kallar jag mina kakor som är mjuka och kladdiga i mitten, med någon form av fyllning. Denna gång med hallonsylt, då det är en fusion med vår klassiska Hallongrotta. Detta blir alltså kladdkake-versionen av hallongrotta! Dessutom har jag adderat vit choklad i kakdegen. Avslutningsvis är de dekorerade med vit choklad och frystorkade hallon.

Ingredienser

  • Deg:
  • 150 g smör
  • 315 g vetemjöl
  • 0,75 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 180 g råsocker
  • 2 st ägg
  • 150 g vita chokladprickar
  • Fyllning:
  • 0,5 burk(ar) hallonsylt, jag använder Bobs gjord på 100% frukt och bär
  • Dekorering:
  • 150 g vita chokladprickar
  • 0,5 förpackning(ar) frystorkade hallon

Gör så här:

Smält smör. Blanda de torra ingredienserna. Blanda smöret med socker. Tillsätt ägg och vispa på lägre hastighet i ca 5 minuter. Vänd ner mjölblandningen och tillsätt chokladprickar, rör ihop till en deg. Rulla in degen i plastfolie och kyl i minst 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 175 grader.


Dela degen i ca 40 g stora bitar, ta en del av biten och platta ut som ett lock. Rulla resterande av degbiten till en boll. Tryck ett hål (för fyllning) och placera på plåt med avstånd emellan. Fyll varje boll med sylt och lägg sedan på deglocket, platta försiktigt till runt kanterna så inte sylt rinner ut under gräddning. Jag brukar grädda ca 9-10 st/plåt.


Överkurs: Direkt när de kommer ut ur ugnen brukar jag använde en rund metall-kakstans och placera ovanpå varje kaka och sedan snurra för att de ska bli perfekt runda.


Temperera vit choklad. Är du osäker på hur man gör har Arla en enkel guide, googla "Arla, temperera choklad". Fyll en spritspåse med tyll med litet hål (eller använd en sked) och ringla chokladen över varje kaka. Strössla sedan över frystorkade hallon.