Grillad Plommonefterrätt med Vaniljglass

Föregående Nästa
plommonefterratt2_foodfolder.jpg
Nyinflyttad i ett kök som halvt renoveras och med det mesta nedpackat i kartonger är det just nu en utmaning för mig att baka! Men denna dessert är inte alltför klurig att få till, och passar toppen när du vill få till en fin dessert utan alltför mycket jobb. Har du en bit sockerkaka, tårtbotten eller muffins i frysen är detta ett bra sett att ta tillvara och piffa upp den på.

Ingredienser

  • Kaka:
  • 0,5 st Sockerkaka, tårtbotten, muffins
  • Tillbehör:
  • 6 st Plommon
  • 0,5 dl ljust muscovadosocker
  • 2 tsk kanel
  • 0,5 l vaniljglass
  • Topping:
  • 1 näve(ar) hackade hasselnötter
  • 1 dash lönnsirap

Gör så här:

Smält smör i en grillpanna och grilla skivor, eller bitar av sockerkaka, tills det fått fin färg. Ringla lite lönnsirap på. Halvera och skiva plommon och strössla över ljust muscovadosocker och kanel över snittytan. Grilla sedan i panna. 


Lägg upp sockerkaka och plommon på fat. Servera med en kula vaniljglass. Avsluta med att strössla över rostade hackade hasselnötter.