Made by Pernilla

Havrekakor

Föregående Nästa
En klassisk havrekaka är ju aldrig fel, passar perfekt att ha med på utflykten eller bara som ett snax när du är gottesugen...

Ingredienser

  • 300 g Smör rumsvarmt
  • 6 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver

Gör så här:


Sätt på din ugn på 190 grader, varmluft eller vanlig, vilket du vill.


Väg upp alla ingredienserna i en stor bunke, den behöver vara lite större, så du kan blanda med händerna.


Degen är ganska smulig länge, men den kommer gå ihop, ha tålamod :) det beror lite på hur dina havregryn är, mina som jag har är ganska grova, så de kräver lite mer tid.


När din deg är hyfsat formbar, så kan du börja göra stora bollar av degen. Lite som en golfboll i storlek.


Kläm till degen i handen till bollar, platta ut lite, den ska inte vara platt, bara lite tilltryckt.



 


Lägg på bakpappersklädda plåtar, 9 st per plåt kan vara lagom, det måste vara mellanrum mellan bollarna, de kommer flyta ut en del.


Grädda i ca 12-15 minuter. Låt svalna på plåtarna.


Ät och njut på stranden, i skogen eller vid köksbordet :)


 


Lycka till och KRAM



 

Tips

Ett tips är att krossa och ha som smulor och ha till ex glass, cheesecake, mousse, pannacotta.

Blir superduperknaprigt och gott!