Läsarnas recept

Rotfruktssoppa med inslag av rött äpple

Föregående Nästa
00000000-0000-0000-0000-000000000000-B8E5027D-BB27-43DA-A7CE-45C1F86460ED
Skummande soppa med fräschör från äpple, kompletteras med krispiga ostchips!

Ingredienser / 2 personer

Rotfruktssoppa
* 1/4 rotselleri
* 2 jordärtskockor
* 1/2 rött äpple
* 1 stor schalottenlök
* 1 dl vitt vin
* 3 dl grönsaksbuljong
* 1,5 dl vispgrädde
* 2 dl mjölk
* Smör
* Salt & peppar

Västerbottenchips
* 1/2 paket riven Västerbottenost

Gör så här
1. Börja med ostchipsen. Portionera ut ost på en bakplåtsklädd plåt, ca 1 msk per chips och med lite mellanrum. Tillaga mitt i ugnen i 7 minuter på 200 grader. Ta ut och låt svalna.
2. Skala och tärna rotselleri, jordärtskockor, äpple och lök. Sautera (fräs mjukt) grönsaker och äpple i en klick smör utan att det tar för mycket färg.
3. Tillsätt vinet och låt det koka in.
4. Häll i buljong, mjölk och grädde. Koka upp och låt puttra på svag värme i ca 30 minuter.
5. Mixa soppan med en stavmixer alternativt i en blender tills den är slät. Smaka av med salt & peppar. Späd med lite mjölk om du upplever den för tjock i konsistensen. Servera soppan skummande och varm.