Läsarnas recept

Mezze maniche con salsiccia

Föregående Nästa
jon-davidsson-pasta

Bellaverde kommer från italienskan och lär betyda ”vacker grön”. I den här rätten har jag kombinerat det vackra gröna med det kryddiga och lite heta röda!

Ingredienser / 2 personer


* 300 g färsk salsiccia
* 200 g pasta ex Mezze maniche
* 1 gul lök
* 1/2 vitlöksklyfta
* 1 portabello (svamp)
* 1/2 färsk röd chili
* 1 burk körsbärstomater
* Några bellaverde (långstjälkad variant av broccoli)
* 1 dl rödvin
* Parmesan
* Salt & peppar
* Olivolja


Gör så här


1. Skölj, och stek därefter bellaverden i olivolja på medelhög värme tills de fått fin färg. Lägg åt sidan.
2. Skölj chilin och kärna ur. Finhacka chili, gul lök och vitlök. Skölj portabellon och skär den i bitar. Stek alltihop i olivolja på medelhög värme.
3. Gör ett snitt i korvarna. Dra ut köttet och dela i lite grövre bitar. Tillsätt köttet i stekpannan. Bryn tills det fått lite färg. Häll på rödvinet och låt det koka in. Rör i en burk körsbärstomater och låt koka på svag värme ca 15 minuter. Salta & peppra, men tänk på att korven är smakrik.
4. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och blanda pastan med såsen.
5. Lägg upp i en djup tallrik och toppa med parmesan och bellaverde. Njut!


Här hittar du mig på Insta!


Lägg upp ditt recept här