Läsarnas recept

Ljummen sallad med höstens smaker

Föregående Nästa
00000000-0000-0000-0000-000000000000-F56B38B9-BC7E-4C37-92B2-E5EEF079109A

Använd höstens alla underbara smaker och gör den här ljumma och matiga salladen med vitlöksfräst svartkål, smörstekta kantareller, chèvre, krispiga höstäpplen och rosépeppar. En rätt som går lätt och snabbt att göra, perfekt i vardagen!

Receptet ger fem portioner.


Ingredienser



  • 300 g svartkål

  • 700 g kantareller

  • 1 gul lök

  • 3 normalstora vitlöksklyftor

  • 1-2 äpplen beroende på storlek

  • 3 tsk rosépepparkorn

  • 300 g chèvreost

  • Pumpakärnor

  • Olivolja

  • Smör

  • Salt

  • Svartpeppar


 


Så här gör du



  1. Strimla svartkålens blad fint, skär bort den grövsta delen av stjälken.

  2. Finhacka gul lök och stek den mjuk tillsammans med grönkålen i en panna eller stor kastrull med olivolja.

  3. Tillsätt finriven vitlök.

  4. Fräs på medelhög värme tills grönkålen är mjuk och har krymt ihop. Smaka av med salt och peppar.

  5. Putsa kantareller och stek dem i rikligt med smör. Salta.

  6. Lägg lök- och kålfräs och kantareller på ett fat.

  7. Skiva äpple tunt och lägg på salladen.

  8. Strö över bitar av chèvreost, pumpakärnor och mortlade rosépepparkorn.


 


Se mer från mig på Instagram!


Passar till