Läsarnas recept

Chokladmousse med hallon och kanderade nötter

Föregående Nästa
00000000-0000-0000-0000-000000000000-C9693C0F-BA83-4C0B-AC17-5BDF5E5304B3

En lyxig chokladdessert med en touch av rom, hemkokt hallonsylt och oemotståndliga pecannötter.

Ingredienser 6 personer


Hallonsylt - 2,5 dl frysta hallon, 2,5 dl syltsocker


Kanderade pekannötter - 100 g pekannötter, 0,75 msk socker, 1,5 msk ljus sirap, 1 krm salt


Chokladmousse - 200 g mörk choklad, 2 äggulor, 2 msk socker, 3 dl vispgrädde, 1 msk mörk rom


Garnering -  Färska hallon, Vit choklad


Gör så här


 


Hallonsylt 



  1. Tina bären och blanda dem därefter med syltsockret i en kastrull.

  2. Koka upp under omrörning och låt koka cirka 10 minuter. Skumma under tiden.

  3. Häll den varma sylten på väl rengjorda glasburkar. Låt svalna och förvara i kylskåp.  


 


Kanderade pecannötter



  1. Smält socker, sirap och salt i en kastrull. Låt koka ett par minuter tills sockret smält. Häll i nötterna och blanda väl. Dra av kastrullen från värmen när alla nötterna blivit blanka.

  2. Häll över nötterna i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Ta ut och häll upp på ett bakplåtspapper.


 


Chokladmousse



  1. Vispa grädden lätt i en bunke.

  2. Vispa samman äggulor och socker i en annan bunke.

  3. Smält chokladen i ett vattenbad.

  4. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd därefter ner grädden tills du har en slät smet. Tillsätt mörk rom och rör runt.


 


Montera desserten


Häll upp den hemkokta hallonsylten så att den täcker botten i dessertglas.


Fyll på med chokladmousse och jämna till. Ställ in i kylskåp. Detta går utmärkt att göra dagen före servering.


När chokladmoussen stelnat så garnerar du med kanderade nötter, färska hallon och fint riven vit choklad.


 


Följ mig på Instagram!


 


Gott till