Hos Niskas

Den godaste starkvinsglöggen

Föregående Nästa
foodfolder-glögg-1.jpg
Har funderat fram och tillbaka om jag ska "släppa" mitt glögg recept - men håll till godo här kommer det! Suveränt gott! Tar lite tid att göra men är värt varenda sekunds väntan! God Helg!

Ingredienser

  • Övrigt:
  • 1 flaska(or) Fylligt rött vin
  • 375 ml Cognac
  • 3 dl Sherry halvsöt
  • 3 dl Strösocker
  • 1 st Vaniljstång
  • 2 st Bittermandel
  • 1 dl Russin
  • 10 st Kardemummakärnor
  • 1 st Kanelstång hel

Beskrivning:


  1. Ta fram en plastburk med tätt förslutande lock - ska rymma ca 5 dl

  2. Dela en vaniljstång i två delar och skrapa ur kärnorna, lägg i burken, lägg även ner de urskrapade stängerna

  3. Lägg ner russin, bittermandel, kanelstång, kardemummakärnor och häll över cognacen

  4. Stäng locket, ställ i rumstemperatur i 2 dygn


Nu till det roliga!



  1. Sätt socker i en kastrull och skaka den så att sockret täcker botten jämnt

  2. Tillsätt kallt vatten så att sockret precis täcks - det beror helt och hållet på kastrullen hur mycket vatten som behövs

  3. Värm vatten och socker så att sockret smälter

  4. Rör ner vin och sherry

  5. Sila cognacen från russin och övrigt

  6. Tillsätt cognacen i kastrullen med vinet och sherryn

  7. Värm försiktigt till ca 65 grader - ska absolut INTE koka

  8. Färdigt! Förvara i rena flaskor och värm försiktigt vid servering



Gott till

Tips

Russinen som blir över kan värmas och serveras med vaniljglass - men tänk på att de är ganska alkoholstarka!