Hos Niskas

Honungsgratinerad Chèvre på rödbeta och smörstekt toast

Föregående Nästa
Rödbeta med chevre
Jag älskar chèvreost och när den gratineras med honung så dansar smaklökarna!

Ingredienser

  • 1 skiva(or) Franskbröd
  • 1 msk Smör
  • 1 skiva(or) Chèvreost
  • 1 msk Honung
  • 1 nypa(or) Svartpeppar - gärna nymalen
  • 1 nypa(or) Flingsalt
  • 0,5 st Rödbeta
  • 1 msk Solroskärnor
  • Topping:
  • 1 blad Persilja

Gör så här:


  1. Koka rödbetorna i med skal i lättsaltat vatten tills de är mjuka - låt de svalna

  2. Sätt ugnen på 225 grader

  3. Skiva chèvreosten i skivor ca 1.5 cm tjocka, skär bort den hårda vita kanten

  4. Lägg osten på bakplåtspapper på en plåt och ringla över honung och lite svartpeppar

  5. Rosta solroskärnor i en torr stekpanna tills de fått lite färg

  6. Skala rödbetorna och skär ca 1 cm tjocka skivor

  7. Gratinera osten i ugnen ca 3 min - håll koll så att den inte flyter ut för mycket. Vill man värma på rödbetan så lägg den på samma plåt och låt den gå med i ugnen

  8. Stek en rostfralla i smör tills den är gyllene på båda sidor

  9. Servera, toast i botten, rödbeta, gratinerade chèvre, solroskärnor, lite flingsalt på toppen och en persiljekvist

  10. Enjoy!


 

Tips

Vill man inte servera den vegetarisk passar det utmärkt med en skiva Serrano till