GastroVin

Torsk ceviche

Föregående Nästa
torsk-ceviche.png
Ceviche är något som de flesta vet vad det är, många har smakat, men få gör rätten själva. Varför inte prova på att tillreda ett smakrikt för tugg till kvällen middag.

Ingredienser

  • 400 g Torsk
  • 2 st Lime
  • 1 st Chili
  • 1 st Gurka
  • 1 knippe Dill
  • 0.5 knippe Korinader
  • 1 msk salt
  • 1 krm Peppar

Gör så här:

1. Skär torsken i små bitar


2. Lägg fisken i en bunke och häll över citron, salt och peppar


3. Hacka chilin fint och häll över fisken


5. Tärna gurka i små kuber och addera till bunken


6. Tillsätt nu olivolja, koriander och dill till fisken


7. Rör om och ställ in i kylen en timme.


8. Servera i mindre fat och njut tillsamman med ett glas kall öl. 



Vintips;

Tips

Går såklart att göra till en huvudrätt och man kan välja på alla sorters fiskar, eller varför inte bläckfisk, kräftstjärtar eller räkor.