GastroVin

Tradition är gott

Föregående Nästa
P1040476.JPG
Tradition med inslag av det godaste. Snart är det midsommar och måste det se likadant ut år efter år? Sillfat efter sillfat. Här kommer en förrätt som kanske kan trigga er för att göra en liten förrätt innan man sätter gaffeln i sillbiten.

Ingredienser

  • 400 g Potatis
  • 4 msk Smör
  • 4 msk Kaviar
  • 4 msk Gräddfil
  • 1 knippe Dill
  • 1 krm Salt och peppar
  • 1 st Rödlök

Gör så här:

1. koka potatisen nästan klar


2. torka av potatisen och stek den gyllenbrun i brynt smör


3. hacka löken i små bitar


4. klicka ut kaviar på tallriken


5. Gör desamma med gräddfilen


6. När potatisen är stekt så lägger man på några bitar på tallriken


7. Låt löken falla fritt över rätten


8. Garnera med dill


9. salta och peppra


10. Servera omgående


11. Smaklig spris


 


Prova gärna med Pia:s fantastiska lime marinerade torsk.

Tips

Fungerar som en egen förrätt,  vill man så fungerar det till alla sorter sillar och varför inte ett löskokt ägg till.